2015-04-23 06:01Pressmeddelande

10 000 000 kronor till välgörenhet

null

Igår kväll firade stiftelsen GoodCause sitt 10-årsjubileum i Stockholm. Under kvällen offentliggjorde GoodCause att man delar ut 10 miljoner kronor till sina välgörenhetspartners under 2015.

Sedan starten 2005 har GoodCause totalt genererat cirka 45 miljoner kronor till sina välgörenhetspartners, främst via bolagen GodEl och GodFond.

-2007 delade GoodCause ut 500 000 kronor och i år blir det 10 miljoner kronor. Det är en genomsnittlig ökning på 45 % årligen säger Stefan Krook, grundare och ordförande av stiftelsen GoodCause samt GodEl och GodFond.

GodEl är GoodCauses första bolag och det företag som hittills bidragit mest till välgörenhetsorganisationerna.

-GodEls utdelning har ökat för varje år sedan starten 2005. Ifjol delade vi ut 6,5 miljoner kronor och i år blir det nästan 8 miljoner kronor. Utifrån förutsättningarna i elbranschen känns det bra att vi kunnat öka samtidigt som vi aldrig är riktigt nöjda utan kämpar vidare mot att kunna skänka 100 mkr om året, berättar Marie Dahllöf, Vd för GodEl.

Även fonden GodFond Sverige & Världen har en positiv utveckling. Fonden har levererat en värdeutveckling på drygt 144 % sedan start (årstakt 16 %). Fonden har i år bidragit med cirka 1,9 miljoner kronor till GoodCause välgörenhetsutdelning.

I år fick SOS Barnbyar ta emot cirka 2,8 miljoner kronor och hittills har 14,9 miljoner genererats till verksamheten sedan 2005. Det beror på att flest kunder har valt dom.

-Vi är oerhört stolta att för tionde året i rad vara den organisation som får mest pengar frånGoodCauses kunder. Med årets 2 769 824 kronor har vi har fått nästan 15 miljoner, vilket är helt fantastiskt! Pengar som har gett tusentals barn en tryggare barndom i Centralafrikanska republiken, Senegal, Burundi, Mocambique och Ghana. Ett stort och varmt tack till personal och kunder för er insats och ert förtroende. Ni gör stor skillnad, säger Catharina Gehrke, generalsekreterare SOS Barnbyar.

Om GodEl

GodEl har inget privat vinstintresse. Vår vinst går till välgörenhet. Följande organisationer är partners till GodEl och får de pengar som genereras. SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Hand in Hand och Barncancerfonden. GodEl säljer el märkt med Bra Miljöval som standard, Sveriges hårdaste miljömärkning på el. GodEl och systerbolaget GodFond är aktiebolag, vars aktier ägs av GoodCause – en stiftelse med stadgar som fastställer att all vinst ska gå till välgörande ändamål. Stiftelsen GoodCause finns till i syfte att bidra till en bättre värld genom att starta och driva bolag där vinsten går till välgörande ändamål. Fram till och med utdelningen 2014 har GoodCause delat ut 34,7 Mkr. Stiftelsen bildades 2005 genom donationer från Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. Logotyperna är formgivna och skänkta av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson