2020-02-25 10:35Nyheter

Good el in the house – nytt samarbete med Blooc

GodEl inleder inleder ett långsiktigt samarbete med bostadsutvecklaren Blooc. Sedan 201 utvecklar Blooc bostadsområden med nyproducerade hus, stadsradhus, parhus, lägenheter och hyreslägenheter utanför city-kärnan.

GodEl och Blooc delar värderingen att hållbarhet inte ska vara ett tillval utan en given del av affären. 

- Vi vet att många svenskar är frustrerade över att el känns krångligt och dyrt. Samtidigt vet vi att varannan svensk har klimatångest. Därför känns det klockrent att utveckla samarbetet med Blooc och erbjuda nyinflyttade husägare världens första klimatpositiva elavtal med ett riktigt bra pris från start när de flyttar in i de moderna bostäder som Blooc står för, säger Emmy Tollin, partneransvarig på GodEl. 

Blooc bygger staden utanför staden och har utvecklat omkring 18 bostadsområden i Stockholm, Uppsala och Eskilstuna. När ett nytt bostadsområde skapas utgår Blooc från sitt motto – Modern Suburban Living, vilket lite enkelt beskrivet innebär ”Livet-i-förorten-2.0”.

- Det är en självklarhet för oss att den el som används i våra bostäder bör vara så hållbar som bara är möjligt. Därför känns det otroligt skönt att kroka arm med Sveriges mest hållbara elbolag och att vi tillsammans kan vägleda våra bostadsköpare till att göra ett hållbart elbolags-val när de flyttar in i sin nya bostad, säger Camilla Käll, Marknad- & Försäljningschef på Blooc. 


Om GodEl

Sedan starten 2005 driver vi förändringen till en schysst elmarknad. 2019 var vi först i världen med klimatpositiva elavtal för både hushåll och företag. All el är märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval och avtalen är rörliga. De senaste nio åren har vi utsetts till Sveriges mest hållbara elbolag och vi är det mest rekommenderade elbolaget enligt Sifo. Vi ägs av svenska stiftelsen GoodCause, som startar företag och låter vinsten gå till välgörande ändamål. Hittills har vi genererat över 54 miljoner kronor till välgörenhet. Vi är anvisningsleverantör till ELLEVIO.